Remedii impotriva racelii pentru femeile insarcinate

O raceala nu este deloc confortabila, mai ales pentru femeile insarcinate. Sarcina aduce un risc mai mare de imbolnavire, deoarece sistemul imunitar nu mai este la fel de puternic. Medicamentatia poate crea uneori probleme copilului, de aceea exista o multime de alte remedii care pot scadea disconfortul.

Odihna

Odihna are un rol foarte important in viata fiecarei femei insarcinate, dar atunci cand organismul este obosit si slabit este mai mult deact binevenita. Somnul si relaxarea sunt elemente cheie in invingerea virusurilor. Este indicat somnul avand capul ridicat mai sus decat corpul pentru a permite desfundarea sinusurilor si o respiratie mai usoara. Pentru o odihna mai buna si mai profunda este necesara aerisirea incaperii, crearea unui ambient placut si eliminarea in intregime a zgomotelor.

Alimentatie

Simptomele de raceala si gripa: febra, tuse si stranut, varsaturi, nas infundat pot cauza pierderea de lichide. Pentru o buna hidratare este necesar un consum ridicat de lichide (cel putin 8 pahare de apa zilnic). Consumul de lichide poate duce la eliberarea sinusurilor. Toate alimentele consumate trebuie sa fie hranitoare. Sunt indicate alimentele cu un continut scazut in grasimi, supele de pui, fulgii de ovaz, ardeii iuti, ceapa, usturoiul. Pentru tuse sunt indicate ceaiurile de ceapa sau siropurile de cimbru, iar pentru durerile in gat se recomanda ceaiul de ghimbir.

Pentru atenuarea disconfortului se poate apela la dusuri calde, spay-uri nazale, uleiuri esentiale pentru masaj, gargara cu apa sarata calduta, bomboane mentolate, bai cu sare. Daca raceala nu se amelioreaza in cateva zile, consultati un medic. 

Mihaela Raluca Nita

Leave a Reply