Paducelul – un remediu pentru bolile cardiovasculare

Ceaiul de paducel este folosit in tratarea mai multor afectiuni, precum eliminarea pietrelor la rinichi sau la vezica biliara si cu precadere impotriva bolilor cardiovasculare.
Tratamentele naturiste cu paducel va ajuta daca suferiti de angina pectorala, miocardita, hipertensiune arteriala, tahicardie, arterioscleroza, tulburari neurovegetative sau tulburari de climacterium. De asemenea, tratamentele cu paducel sunt indicate si in cazul insuficientei cardiace.

paducel

Din paducel se folosesc atat frunzele cat si florile. Ceaiurile si tinctura de paducel ajuta la scaderea tensiunii, la stimularea sistemului nervos central si respiratiei, la imbunatatirea circulatiei periferice. Este un bun remediu in cazul varicelor si tulburarilor congestive la menopauza.
Pulberea de paducel este indicata pentru palpitatii. Aceasta se prepara in special din flori. Hipertensiunea arteriala si tensiunea arteriala oscilanta pot fi tinute sub control prin pulbere de fructe si flori.

In cazul persoanelor cu risc crescut de nervozitate, este indicata asocierea ceaiului de paducel cu alte ceaiuri calmante: sunatoare, talpa gastei, valeriana, rozmarin etc.

Desi este un produs natural, paducelul poate prezenta reactii adverse. De aceea este indicata consultarea medicului inainte de folosirea oricaror tratamente.

Leave a Reply