Ciocolata neagră, un deliciu sănătos!

Marea majoritate a femeilor devin suspicioase atunci când vine vorba despre ciocolată, din cauza caloriilor, ce ar putea duce la kilograme în plus ,la creşterea valorii colesterolului şi care ar putea face rău organismului,refuzându-şi acest mic capriciu.

Aceste mituri despre ciocolată ar trebui spulberate, deoarece aceasta conţine, la fel ca şi cafeaua cel mai mare număr de antioxidanţi naturali ce previn îmbătrânirea prematură a pielii şi reduc riscurile unor boli de inimă.

Ciocolata neagră conţine de aproximativ opt ori mai mulţi antioxidanţi naturali decât căpşunele. Un cub de ciocolată neagră pe zi asigură o bună funcţionare a sistemului cardiovascular şi ajută la menţinerea tensiunii arteriale la un nivel normal. De asemenea, reduce colesterolul cu până la 10%, grăsimile regăsite în ciocolata neagră neavând un impact negativ asupra sănătăţii.

 

Iată câteva dintre beneficiile ciocolatei negre, ce nu ar trebui neglijate:

 

-Are gust bun, iar datorită procentului  ridicat de cacao (peste 65% ) poate înlocui cu succes orice alt dulce bogat în calorii.

-Stimulează producerea de endorfine, care dau un sentiment de plăcere

-Conţine serotonină, care acţionează ca un antidepresiv

-Conţine teobromină, cafeină şi alte substanţe care sunt stimulatoare, având un efect benefic asupra memoriei.

 

Sfat: Alege ciocolata cu un procent mai ridicat de cacao în favoarea ciocolatei cu lapte sau a celei albe. Evită de asemenea orice ciocolată cu caramel, nuga sau alte umpluturi. Acestea sunt doar adaosuri de zahăr care micşorează multe dintre beneficiile consumului de ciocolată.

 

Mădălina Moraru

Leave a Reply