Alimentele light sunt adesea nocive pentru sanatatea ta

Pentru a avea o silueta impecabila, adesea alegem alimentele light, dar oare sunt ele indicate?

In mod normal, alimentele care poarta mentiunea light ar trebui sa fie sanatoase si dietetice. Insa, de cele mai multe ori nu este adevarat. Conform specialistilor in nutritie, produsele light nu au neaparat mai putine calorii. De asemenea, pot contine E-uri sau îndulcitori artificiali, deosebit de nocivi care afecteaza negativ sanatatea si pot declansa unele alergii.

Bauturile light

Consumul excesiv de bauturi light, cum ar fi sucurile care folosesc  înlocuitori de zahar, are aceleasi efecte negative asupra organismului ca si bauturile care contin zahar. In principal, sunt preferate bauturile light pe bază de cola pentru ca sunt energizante şi nu conţin zahar, deci nu ingrasa. Insa, in compozitia lor se regasesc edulcoranti, cafeina si neurostimulatori, nesanatosi pentru organism. S-a demonstrat ca persoanele care consuma mai mult de o bautura carbogazoasa light pe zi sunt cu 48% mai expuse riscului la boli cardiovasculare.

Dulciurile light-pericol pentru silueta

Aceste dulciuri conţin cantităţi importante de fructoza si, de aceea sunt la fel de periculoase pentru silueta ca şi ciocolata care contine zahar obisnuit. Numai fructoza consumată direct de la „sursă”, din fructele proaspete este sanatoasa. Dulciurile preparate cu fructoza utilizata in industria alimentara, extrasa din cicoare, amidon de cartofi sau de porumb iti pot pune in pericol silueta.

Maioneza light- o alternativa sanatoasa

Maioneza clasica are un gust foarte bun, dar este un preparat greu digerabil. Poti pregati chiar tu varianta light, cu mult mustar şi iaurt. In acest fel, vei injumatati numarul de calorii si vei evita produsele din comert, cu o concentraţie foarte mare de E-uri. 

Amalia Scurt

Leave a Reply