Sfaturi pentru mentinerea frumusetii si dupa 40-50 de ani

Frumusetea este fara varsta, dar exista o multime de tehnici si de practici pentru a ne pune in valoare calitatile si pentru a ne spori frumusetea. Mai ales ca ca frumusetea se schimba odata cu inaintarea in varsta. Femeile intre 40 si 50 de ai necesita o abordare difera a regulilor de frumusete. Ele ar trebui sa adopte noi tehnici pentru a ajuta la reducerea semnelor de imbatranire si de a evidentia calitatile. Asadar, ce de facut?

1.  Protectie impotriva razelor soarelui

Protectia impotriva razelor soarelui ar trebui sa fie un element cheie pentru orice femeie, nu doar pentru cele care cu depasit pragul de 40 de ani. Cu toate acestea, este necesar un factor SPF in orice crema, deoarece razeele soarelui pot imbatrani prematur, pot evidentia ridurile si pot contribui la aparitia unora noi. Este necesara aplicarea unei crème cu factor de protectie solara in fiecare dimineata si o reaplicare pe parcurusul zilei.

2. Exfoliaza pielea regulat

Exfolierea este extrem de importanta pentru orice regula de frumusete sau de anti-imbatranire. Pielea poate fi fara viata, uscata, iritata, cu mai multe nuante, depigmentata etc. Exfolierea ajuta la remediera acestor probleme. Este necesara utilizarea unui exfoliat in fiecare sapatamana. Acesta trebuie sa fie de calitate. Rolul sau este de a elimina celulele moarte ale pielii, astfel stimuland aparitia unora noi.

3. Renunta la fumat

Pe langa toate riscurile pe care le implica fumatul, acestapoate provoca si deteriorarea termanenta a pielii. Fumatul imbatraneste pielea, cauzeaza riduri, grabeste aparitia acestora si slabeste rezistenta si elasticitatea pielii, ceea ce duce la aparitia liniilor fine. Toate substantele nocive din fiecare tigara au un efect nedorit asupra pielii, iar de la 40 de ani in sus trebuie mai multa atentie acestui lucru.

4. Apa, multa apa

Opt pahare de apa sunt suficiente pentru a obtine toata hidratarea si elasticitatea pielii. De asemenea, opt pahare de apa, adica aproximativ 2 litri, dau pielii rezistenta, stralucire si suplete.

5. Stil de viata sanatos

Un stil de viata sanatos cuprinde mai mulet aspecte: alimentatie echilibrata, eliminarea stresului si a insomniei, odihna, sport, eliminarea depresiei si a anxietatii etc. Este indicat ca semnelele batranetei sa nu fie ascunse prin machiaj, deoarece acesta nu le poate acoperi si exista riscul de a atrage mai mult atentiaasupra lor. Machiajul trebuie sa puna in valoare frumusetea, nu se ascunda defectele.

Mihaela Raluca Nita

Leave a Reply