Sfaturi pentru indepartarea rimelului waterproof

Rimelul waterproof este una dintre cele mai bune inventii in materie de machiaj. Este spectaculos, prietenos cu genele si rezistent…poate prea rezistent! Dupa o zi la piscina, pe plaja, la antrenamente sau dupa o seara de club, rimelul trebuie curatat, oricat de frumoase ar fi genele noastre.

In mod ideal, atunci cand achizitionam un tub de rimel waterproof trebuie sa achizitionam si un produs de indepartare a acestuia. Produsul cu princina trebuie sa fie cel mai bun prieten al nostru, daca suntem fane ale rimelului waterproof. Insa, sunt cazuri in care uitam sa-l inlocuim dupa ce s-a terminat, in care suntem in vacanta si constatam ca l-am uitat in fata oglinzii sau cand pur si simplu nu-l avem la indemana. Ce e de facut? Compresele din discuri demachiante si lotiune demachianta simplu sau crema de fata ne pot ajuta. Acestea trebuie tinute 10-30 de secunde, dupa care indepartate. Cu un disc demachiant nou curatam cu grija rimelul, incercand sa nu ne scape crema in ochi. Daca rimelul nu s-a luat in totalitate de pe gene, repetam procesul si la final, clatim bine cu apa calduta. Important pentru ten, gene si ochi este sa nu facem acest lucru prea des.

Pentru indepartarea rimelului waterproof se poate apela (daca avem la indemana) si la un ulei pentru bebelusi. Aceste produse nu irita pielea, sunt delicate cu ochii si nu contin alcool. Rimelul se indeparteaza folosind discurile demachiante. La final clatim bine-bine cu apa. In cazuri extreme putem folosi si lei de masline. Pe un disc demachiant punem doua-trei picaturi de ulei de masline si apoi curatam genele, evitand contactul cu ochii. Dupa acest “tratament” este important sa clatim cu apa calda.

Tips & Tricks: – Pentru a evita situatiile neplacute, atunci cand utilizam rimelul waterproof este indicata folosirea unui rimel standard inainte. Astfel, dupa aplicarea acestuia il aplicam si pe cel rezistent la apa, dar numai pe varfurile genelor. In felul acesta, demachierea va fi mult mai simpla si mai comoda.

 Mihaela Raluca Nita

Leave a Reply