Cum sa te imbraci pe timp de iarna

 

Iernile sunt tot mai geroase cu fiecare an care vine. Racelile sunt in toi si ne afecteaza pe majoritatea dintre noi. Iata cateva sfaturi de sezon, care te pot ajuta sa te feresti de boli:

 

 

 

1. PRIMUL STRAT                 

Poarta pe piele un tricou sau o bluza care sa fie din polipropilena, fibre de lana sau bumbac, deoarece acestea absorb umezeala si o scot inafara.

 

2. STRATURILE INTERMEDIARE

Poarta deasupra un hanorac sau un pulover flausat, iar peste el o jacheta din Gore – Tex, un material care nu lasa sa patrunda apa si vantul si care permite corpului sa respire. Aceste haine, din acest material se gasesc la magazinele cu echipament pentru alpinisti.

 

3. DOUA PERECHI DE MANUSI    

Ia-ti pe sub perechea de manusi obisnuite, inca o pereche de manusi fara degete, astfel formeaza deasupra primei perechi un strat suplimentar de protectie termica.

 

4. SOSETE FLAUSATE

Poarta sosete flausate, astfel o sa-ti protejeze picioarele de eventualele reumatisme si degeraturi.

 

5. FULAR DE CASMIR

Infasoara-ti de jur-imprejurul gatului un fular din casmir, ca sa-ti tina de cald si totodata sa te fereasca de renumitul guturai.

 

6. CACIULA DE LANA CAPTUSITA

Cum jumatate din pierderile termice se produc in zona capului, acopera-ti capul cu o caciula de lana captusita cu polipropilena.

 

LAURA FLORENTINA HRITCU

Leave a Reply